Prirodna guma

- Jul 14, 2020-

Prirodna guma (NR) je prirodni polimerni spoj s cis-1,4-poliizoprenom kao glavnom komponentom, a 91% do 94% njegovih komponenti su gumeni ugljikovodici (cis-1,4-poliizopren) Diene), a ostali su ne-gumene tvari kao što su proteini, masne kiseline, pepeo i šećeri. Prirodna guma je najčešće korištena opća guma.

Općenito govoreći, prirodna guma odnosi se na prirodni čvrsti lateks prikupljeni od brazilske gume stabla, što je elastična krutina napravljena koagulacijom i sušenjem. Prirodna guma je prirodni polimerni spoj s cis-1,4-poliizoprenom kao glavnom komponentom. Njegov gumeni ugljikovodic (cis-1,4-poliizopren) sadržaj je više od 90%, a sadrži i malu količinu proteina, masnih kiselina, šećera i pepela.

1492., davno prije nego što je Kolumbo otkrio američki kontinent, lokalni stanovnici Srednje i Južne Amerike počeli su koristiti prirodnu gumu. Gumeno stablo je porijeklom iz zapadnog dijela Mara Yue u Amazon River Basin brazila, a sada se proširila na više od 40 zemalja i regija u Aziji, Africi, Oceaniji i Latinskoj Americi. Zemlje s velikim sadnim područjima uključuju: Indonezija, Tajland, Malezija, Kina, Indija, Vijetnam, Nigerija, Brazil, Šri Lanka, Liberija, itd.